x

Thåström och First Aid Kit presenterar öppningsakt

Thåström och First Aid Kit presenterar öppningsakt

Jenny Wilson är tillbaka i rampljuset med nya plattan Exorcism. Med en vårturné i ryggen ansluter hon nu till Thåström och First Aid Kits mastodontspelning på Sofiero Slott i Helsingborg.

– Jenny Wilson har gång på gång bevisat att hon är en av vår tids starkaste röster. Sedan karriärens begynnelse har hon ständigt utmanat det som har varit, och aldrig dragit sig för att bjuda på något helt nytt och annorlunda i sitt skapande, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Ms. Lauryn Hill spelar upp klassiskt album i Sverige

Hon slog igenom som soloartist med albumet Love & Youth år 2005. Sedan dess har hon med jämna mellanrum fortsatt att skämma bort sina lyssnare med den finaste av popmusik. Jennys Wilsons näst senaste album, Demand The Impossible, släpptes 2013 och låg till grund för att Jenny Wilson nominerades i sju kategorier på Grammisgalan 2014. Av dessa vann hon hela tre – Årets album, Årets producent och Årets musikvideo.

23 mars gav Jenny Wilson ut sitt nya album Exorcism. En stark skiva som behandlar ett sexuellt övergrepp hon har varit med om. Du ser Jenny Wilson som en grym öppningsakt när Thåström och First Aid Kit intar Sofiero Slott i Helsingborg, 12 juli.

LÄS OCKSÅ: Björn Ranelid i nytt oväntat musik-samarbete


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA