x

Över 15 band vräks från replokal

Över 15 band vräks från replokal

Snart är Göteborgsbandet Bosnia Express och ett 15-tal andra band utan replokal. Det efter att Göteborgs kommun nu har fått klartecken från tingsrätten att vräka föreningen Balkan Blues Company som hyr lokalen i Gamlestaden. 

– Det har pågått en process i tre-fyra år där de har velat ha bort oss. I början påstod de att det var störningar men har aldrig haft några bevis för det. Jag tror de vill rensa i området nu när de bygger dyra hyresrätter. Det ska vara fint och gentrifierat, säger Alismir Jugo, slagverkare i Bosnia Express till Göteborg Direkt

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Balladen som får andra ballader att be om ursäkt för sig

Förra året vann Bosnia Express Östra Göteborgskulturpris och i samma veva medverkade bandet i Helena Bergströms film Vilken Jävla Cirkus

Men att vräkningen ska handla om att kommunen försöker förfina området avfärdar Martin Öbo, fastighetskontorets direktör. 

– Det är spekulationer. Vi har gjort stora satsningar både för att behålla det gamla och bygga nytt, säger han till Göteborg Direkt

MEST LÄST: Hästpojken på lång Sverigeturné

Vräkningen bottnar istället i någonting annat menar han. 

– Dels hade vi ett antal upprepade störningar, dels ska lokalerna vid ett flertal tillfällen använts som festlokal istället för replokal.

Bland banden som snart blir utan replokal finns också Foxic.

– De har varit här och gjort mätningar, men de har varit godkända. Vi har väldigt mycket utrustning och ingenstans att ta vägen. Det konstiga är att vi bara har två veckor på oss att flytta ut, säger han i en intervju med Göteborg Direkt. 

MEST LÄST: Kiss-ikonen vänder helt i livslång ståndpunkt

Martin Öbo menar dock att banden har haft god tid på sig att lämna lokalerna. 

– Att komma nu och säga att man vill ha en diskussion låter som en sen åtgärd. Det är tre år sedan de fick klart att vår ambition är att de ska ut ur lokalerna. Jag ska inte stänga dörren, men prio ett är att få den här avhysningen genomförd.

LÄS OCKSÅ: Det här bandet klarar inte Dave Grohl av att lyssna på


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA