x

Här är Europas mest prisvärda festivaler

Här är Europas mest prisvärda festivaler

Har du svårt att bestämma dig för vilken Europeisk festival som du ska besöka i sommar?

Då ska du kika in listan över vilka festivaler som ger mest musik för pengarna. Det är Visual Meta som ligger bakom listan och för att få fram statistiken undersöktes 22 av de största festivalerna i Europa. Förhoppningen är att den ska guida dig genom festivaldjungeln.

Vill du vara sparsam och få så mycket musik för pengarna som möjligt? Då kan Electric Castle, Tomorrowland eller Rock For The People vara rätt för dig. Där kostar nämligen varje konsert mindre än sju kronor. Enda nackdelen är att det är omöjligt att hinna se alla banden.

Letar du istället efter någonting mer avslappnat? Då ska du antingen bege dig till vårt grannland i väst eller mot sydligare breddgrader för då är det Norge eller Italien som gäller. På I-DAYS eller Øyafestivalen betalar du ungefär 60 kronor per artist men då hinner du förhoppningsvis se alla dina favoritband.

Spana in fyra svenska festivaler och vad de kostar per artist.

Way Out West - 20,78 kr per artist / 665 kr per dag

Way Out West startade år 2007 och har sedan dess vuxit sig till ungefär 33 000 besökare per dag. Festivalen blandar band från genrer som rock, pop, elektroniskt och jazz. I årets upplaga som börjar den 9 augusti får vi chansen att se artister som Kendrick Lamar, Arctic Monkeys och Patti Smith.

Summerburst Göteborg - 28,78 kr per artist / 895 kr per dag

Summerburst startade år 2011 och har sedan 2012 även ägt rum i Göteborg. Även Summerburst har runt 30 000 besökare per dag. Det är nästan uteslutande elektroniskt som spelas på festivalen, så är du ute efter att dansa ska du definitivt bege dig till Summerburst! I år kommer artister som Martin Garrix, Armin van Buuren och Hardwell.

Sweden Rock Festival - 32,90kr per artist / 1290 kr per dag

Sweden Rock Festival startade redan 1992, men då under namnet Sommarfestivalen, och har nu runt 35 000 besökare per dag. Som namnet kanske avslöjar är det nästan uteslutande rock och metal som spelas på Sweden Rock Festival, så är du sugen på att headbanga är det helt klart rätt festival. I år kommer bland annat Iron Maiden, Judas Priest och Ozzy Osbourne till festivalen.

Kolla in en sammanfattning i form av en affisch:

gallery_large


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA