x

Hov1 driver med bilden av sig själva – utklädda till The Beatles

Hov1 driver med bilden av sig själva – utklädda till The Beatles

Efter senaste årets succéer med listtoppande singlar, två album, turnéer och utsålda konserter gör Hov1 äntligen musikvideo-debut. Den vertikala videon till OMG blir den första svenska musikvideon som bara släpps på Spotify och finns tillgänglig under två veckor. Se den i spellistan Hits idag.

I musikvideon utmanar bandet bilden av ett pojkband – något som de själva stolt betitlar sig. Utklädda i The Beatles Sgt Pepper-uniformer dansar de igenom videon som är inspirerad av en klassiker från 1995: Spike Jonzes Drop av hiphop-gruppen The Pharcyde.

MEST LÄST: Artist utslängd från Liseberg

– När vi började göra musik ville allt för många kalla oss för boyband som en förolämpning. Vi förstod aldrig varför det skulle vara en dålig sak, så vi tog det som en komplimang. Många av de största manliga artisterna, låtskrivarna och musikerna genom tiderna har varit med i ett så kallat ”boyband”. Och därför ville vi driva med bilden av oss själva och klä ut oss till den största gruppen genom tiderna, säger Hov1 i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Festival ställer in efter två dödsfall

Hov1 släppte sitt andra album Gudarna På Västerbron den 6 april och dagen efter återfanns alla albumets elva låtar mellan plats 1 och 26 på Spotify Top 50 Sverige.

– För oss är det väldigt viktigt att vi känner att vi hela tiden utvecklas som grupp, vilket vi känner att vi gör med den här videon. Vi har alltid jobbat med tålamod, för att få ut så mycket som möjligt av allting som vi gör. Först kom musiken och blev det mest naturligt att utveckla live. Nu ska vi börja utveckla det visuella, för det är något vi har velat göra länge.

MEST LÄST: Marilyn Manson avslöjar äcklig hemlighet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA