x

Så påverkar volymen våra matval

Så påverkar volymen våra matval

Att musik har stor påverkan på våra liv, och våra kroppar är ingen överraskning. Vi väljer ofta vilken musik vi lyssnar på baserat på sinnesstämning, och olika låtar påverkar våra känslor på olika sätt.

Men nu visar en ny undersökning från University of South Florida Muma College of Business att musik kan ha en oväntad påverkan på vår kropp. Volymen på musiken vi lyssnar på kan nämligen påverka ifall vi väljer att äta onyttig eller nyttig mat, det rapporterar Medical News Today.

MEST LÄST: Amerikansk jättefestival intar Sverige

Universiteten utförde en mängd experiment, bland annat på ett kafé i Stockholm, på mataffärer och bland studentgrupper. Där de spelade musik på två olika volymnivåer, 50 decibel och 70 decibel. Medan kunderna och studenterna fick välja mellan nyttiga och onyttiga matalternativ. 

Resultaten visar att de som lyssnade på hög volym oftare valde de onyttiga alternativen gentemot de som lyssnade på låg volym. De som utförde experimenten har dragit slutsatsen att om vi lyssnar på musik på låg volym, eller på ingen musik alls är vi benägna att äta nyttigt, baserat på att vi blir mer avslappnade. 

LÄS OCKSÅ: Artist dog efter incident i rulltrappa


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA