x

Nu kan Dave Grohls misslyckade David Bowie-samarbete se dagens ljus

Nu kan Dave Grohls misslyckade David Bowie-samarbete se dagens ljus

Men inte på det sättet vi skulle önska ...

Månaderna efter David Bowies död i januari 2016 uttalade sig flera band om att de försökt samarbeta med legenden. Populära band som Coldplay och Red Hot Chili Peppers berättade om att de fått avslag från Bowie. 

Detsamma gäller Dave Grohl

LÄS OCKSÅ: Artist dog efter incident i rulltrappa

Foo Fighters frontman hade nämligen försökt få med sig David Bowie till ett filmprojekt han arbetade med. Men svaret från Bowie var inte vad han hoppats på. I ett mejl svarade Bowie "David jag såg filmen, och måste vara ärlig och säga att det är inget för mig" och "jag är inte gjord för dessa tider".

Artikeln fortsätter efter videon.

MEST LÄST: Amerikansk jättefestival intar Sverige

Nu kan dock låten Grohl skrev till Bowie släppas ändå. I en ny intervju med GQ berättar han att han gett bort låten till ett annat band – utan att avslöja vilket. 

– Jag gav faktiskt bort den till någon nyligen. Jag försökte länge, och tyckte det var den coolaste grejen någonsin. Vi försökte, och arbetade med den, sedan kontaktade jag faktiskt Bowie om att göra den ihop till ett filmsoundtrack men det blev inte av. Han gillade inte filmen, det var inte mig, det var filmen. Så jag fortsatte att arbeta med den, sen gav jag den till ett annat band som inte använt den än, sade Dave Grohl.

LÄS OCKSÅ: Stewart Lupton död – 43 år gammal

Foo Fighters är just nu ute och turnerar förra årets albumsläpp Concrete And Gold, och gör sommarens enda spelning i Norden på Ullevi i Göteborg den 5 juni. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA