x

Rasar mot punkbandet efter osmakligt skämt från scenen

Rasar mot punkbandet efter osmakligt skämt från scenen

Det blåser hårt kring punkbandet NOFX efter att de under en spelning på Punk Rock Bowling & Music Festival i Las Vegas skämtat om masskjutningen som skedde under festivalen Route 91 Harvest i samma stad i höstas. 

I en video publicerad hos det amerikanska musikmagasinet Spin kan man höra bandets sångare och basist Fat Mike säga: "Vi spelade en låt om muslimer och vi blev inte skjutna. Hurra". Så svarar gitarristen Eric Melvin: "Jag tror bara du blir skjuten i Vegas ifall du är med i ett countryband". Fat Mike forsätter då med "de var åtminstone countryfans och inte punkfans". Vilket möttes av burop av publiken.

Varpå Fat Mike försvarade sig genom att ropa: "Ni tänkte alla detsamma". 

LÄS OCKSÅ: Snoop Dogg med häpnadsväckande världsrekord

Efter spelningen har bandet fått mycket kritik och i torsdags kväll svensk tid gick de ut med en ursäkt via sin officiella Facebook-sida. 

"Jag kan inte sova, ingen i bandet kan det. Det vi sa i Vegas var pissigt och okänsligt och vi skäms alla över våra kommentarer. Så vi bestämde oss att träffas allihop och tillsammans diskutera och skriva en djup, ärlig och sann ursäkt då det är vad de som förolämpats och sårats förtjänar".

Artikeln fortsätter efter inlägget.

LÄS OCKSÅ: Ghost-fan kollapsade och dog – nu uttalar sig bandet

Under masskjutningen mot publiken på Route 91 Harvet i höstas omkom 59 människor och över 500 blev skadade. Kommentarerna från NOFX under konserten i Las Vegas under helgen har fått många fans att vända ryggen åt dem, baserat på svaren som kan läses på bandets Facebook-sida. 

Senaste utvecklingen i fallet är, rapporterar Consequence Of Sound, att bandet har sparkats från festivalen Camp Punk in Drublic – en festival som de var med att starta. 

LÄS OCKSÅ: Företag hjälper svensk skivbutik från konkurs

Punkbandet är känt för sin smådryga humor, med låtar som My Vagina, No Fun In Fundamentalism och Bleeding Heart Disease. De har också fått kritik sedan tidigare, som när de använde bilder på Bill Cosby på deras backstagepass 2015.

NOFX har hållit på sedan 1983 och upplevde stora framgångar genom 90-talet då de red på punkvågen ledd av band som The Offspring, Green Day och Blink-182.

MEST LÄST: Amerikansk jättefestival intar Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA