x

Ghost-fan kollapsade och dog – nu uttalar sig bandet

Ghost-fan kollapsade och dog – nu uttalar sig bandet

Albumaktuella Ghost är just nu ute på turné i USA. Torsdagen 31 maj genomförde den svenska sensationen en slutsåld konsert på Riverside Theater i Milwaukee. Journal Sentinel berättar hur en av de 2 500 konsertbesökarna plötsligt föll till marken, precis när halvtidsvilan annonserats.

RECENSION: Så bra är Ghosts nya album

Efter att personal genomfört hjärt- och lungräddning tömdes lokalen på folk. En halvtimme senare informerades publiken om att konserten inte skulle återupptas. Senare på torsdagen uttalade sig Ghost på Twitter om att konserten avbrutits av respekt för besökaren och hans familj.

Mannen kördes till Columbia St. Mary's sjukhus i närheten där han senare avled.

LÄS OCKSÅ: Ghost ger 2 Sverigespelningar

På fredag morgon publicerade Ghost följande meddelande i sina sociala medie-kanaler:

"Vi informerades i morse om att mannen som kördes till sjukhus efter vår konsert i Milwaukee igår kväll har avlidit av naturliga orsaker. Våra hjärtan blöder för honom och hans familj. Vi ber er återigen be för familjen, visa medkänsla och respektera deras integritet under den här tiden." (reds. övers.)

LÄS OCKSÅ: Rasar mot punkbandet efter osmakligt skämt från scen

Tidigare på torsdagen hade Ghost hintat om ett hemligt framträdande vid midnatt någonstans i Milwaukee, troligen för att fira släppet av sitt nya album Prequelle. De Facebook- och Twitter-inlägg som hintat om framträdandet togs ner efter att torsdagens konsert avbrutits.

STOR INTERVJU: Ghost – pestens tid är kommen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA