x

Gorillaz + Powerpuffpinglorna = Sant

Gorillaz + Powerpuffpinglorna = Sant

Förra torsdagen släppte Gorillaz äntligen sin första låt Humility, samt tillhörande video från sitt efterlängtade kommande album. Många fans reagerade dock väldigt snabbt på att bandets självutnämnda hjärna, basisten Murdoc Niccals, tycktes antingen saknas i videon eller ha bytt skepnad.

I videon får nämligen samtliga andra bandmedlemmar en åtminstone kort sekvens av skärmtid. Men när det borde varit Murdocs tur att synas i rutan, fick vi istället se en något ny mystisk figur. En karaktär med lika grön hud som Murdoc, liknande stil, men med ett helt annat utseende. Anledningen till detta är att Murdoc för tillfället sitter fängslad tack vare en fällande dom kring smuggling, #freemurdoc.

LÄS OCKSÅ: Kiss-ikonen sträcker ut en hand till ABBA-Benny

Spekulationerna började dock gå på nätet om att den nya medlemmen bar en slående liknelse med karaktären Ace från Cartoon Network-serien Powerpuffpinglorna. Och mycket riktigt så stämde detta. Damon Albarn, som många förutom Murdoc skulle erkänna som bandets egentliga hjärna tillsammans med Jamie Hewlett, har i en intervju med både BBC Radio 6 och Radio X konfirmerat att bandets nya medlem tidigare figurerat i just Powerpuffpinglorna

– Det är en korspollinering av två tecknade serier. Vår basist sitter i finkan, så vi behövde en ny. Ace råkade dela en viss slags andlig koppling till Murdoc. Och både jag och Jamie var massiva fans av Powerpuffpinglorna när den serien kom. Det var en mycket organisk sak, säger Albarn till BBC Radio.

LÄS OCKSÅ: Massiv kritik för skämt från scen – läs punkikonernas ursäkt

På frågan om hur den nya basisten varit som ny Gorillaz-medlem svarar Albarn att han gillar hans hår.

Gorillaz släpper sitt kommande album The Now Now 29 juni.

Hör hela BBC-intervjun med Damon Albarn här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA