x

Sträcker ut en hand till ABBA-Benny

Sträcker ut en hand till ABBA-Benny

I helgen gjorde Kiss-ikonen Gene Simmons Sverige och Gröna Lund. I en intervju med Expressen berättade han om sitt förhållande till vårt avlånga land och passade samtidigt på att sträcka ut handen rakt mot en ABBA-medlem.

– Jag vill skriva låtar ihop med Benny Andersson i ABBA. Jag är säker på att vi på några timmar på ett hotell i Stockholm hinner börja forma något. En timma behöver du för att hitta en känsla för en låt till att börja med. Jag sitter med en gitarr och Benny vid ett piano, säger han till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Massiv kritik för skämt från scen – läs punkikonernas ursäkt

Artikeln fortsätter under videon.

Han pratar vidare om vad som gör just ABBA så bra och om musik som enligt honom gillas av precis alla.

– Det finns massor av dedikerade svenska musiker i generationer. Roxette och ABBA är två namn som jag direkt tänker på. ABBA är fenomenalt bra, det tyckte jag direkt. Deras musik är den viktigaste musik som skapats från Sverige. Alla i hela världen gillar ABBA, ja även Ozzy Osbourne

LÄS OCKSÅ: "Mitt liv har varit en rätt tragisk historia fram tills nu"

Gene Simmons har sedan tidigare samarbetat med medlemmar från Van Halen, Aerosmith och även Bob Dylan för sitt albumprojekt The Vault. Så ett eventuellt Benny Andersson-samarbete är ju inte helt omöjligt. Frågan är: vad säger Benny?

LÄS OCKSÅ: Kiss-ikonen vänder helt i livslång ståndpunkt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA