x

MEST LÄST: Thåströms spritsuccé – nu kommer andra utgåvan

MEST LÄST: Thåströms spritsuccé – nu kommer andra utgåvan

Kanske var det många som höjde på ögonbrynen när Thåström lanserade sin egna brandy 2015. Men succé blev det. Så pass att det nu kommer en ny utgåva.

Brandyn som Thåström, tillsammans med Brands For Fans valt ut kommer från Jerez i södra Spanien - ett område annars mest känt för sin sherryproduktion. Den spanska brandyn tillverkas, i grund och botten, som cognac och armagnac men får en helt egen karaktär i och med sitt ursprung och lagring.

LÄS OCKSÅ: Ghost-fan kollapsade och dog – nu uttalar sig bandet

– Ett skepp kommer lastat med godsaker direkt från Jerez och Bodegas Diez Merito, mina var slut så lasten var efterlängtad, mmm varsågoda och njut, säger Thåström i ett pressmeddelande.

Thåströms Spanska har lagrats på amerikanska ekfat i över tolv månader och sägs ha en mjuk och välbalanserad smak med en intensiv arom av vanilj och kanel.

MEST LÄST: Rasar mot punkbandet efter osmakligt skämt från scenen

– Faten har tidigare innehållit Oloroso-sherry, vilket ger ytterligare djup i doft och smak, skrivs det i samma pressmeddelande.

Brandyn fungerar bäst som avec eller som drinkbas i en long drink tillsammans med tonic eller Coca-Cola. Den passar också bra till choklad.

LÄS OCKSÅ: Silvana Imam drar in sitt album – "det är helt fucked up"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA