x

Ghost gör succé i USA

Ghost gör succé i USA

Ghost släppte 1 juni sitt fjärde studioalbum, Prequelle. Ett av de mest emotsedda metal-albumen under 2018, vilket även visar sig i siffror.

Prequelle gick in som etta på albumlistan i Sverige, så även i Norge och i Finland. Nu står det även klart att Ghost går in som trea på amerikanska Billboard 200-albumlistan. En bedrift som bara ett svenskt band kan bräcka, nämligen Ace Of Base.

MEST LÄST: Uppmanar Sverige-aktuellt band att ställa in turnén – efter våldtäktsutspel

Ghost skapade historia redan med förra albumet Meliora då de gick in som åtta på Billboard 200. Då var de en av fyra som nått en topp tio-placering på Billboard 200, tillsammans med ABBA, Roxette och Ace Of Base.

– Med över 125 000 sålda album den första veckan så visar Ghost att dem är en av världens största akter just nu, skriver bandets bolag Universal i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Band som emoji-rebusar – hur många lyckas du lista ut?

Artikeln fortsätter under videon.

På torsdag kommer Ghost tillsammans med Candlemass och Vargas & Lagola att göra en hyllning till Metallica som är årets mottagare av Polar Music Prize. Under hösten gör Ghost en enorm turné som börjar i USA och i februari väntar Sverige för spelningar i Scandinavium och Globen.

Läs en tung intervju med Ghost i vårt senaste nummer. Eller kolla in hela artikeln här.

RECENSION: Ozzy Osbourne på Sweden Rock – "The prince of svart pyjamas"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA