x

Svensk festival tackar för sig efter 17 år

Svensk festival tackar för sig efter 17 år

Gagnef-festivalen tackar för sig efter årets event. Detta bekräftas av en av arrangörerna, Johanna Beckman, med ett längre meddelande på Facebook.

"Flera kanske hört det ryktesvägen men Gagnef 2018 blir den sista festivalen, i alla fall inom oöverskådlig framtid och i festivalform. Ni kanske säger, men det säger ni ju alltid men det har vi aldrig sagt innan festivalen och det är verkligen så nu. Vi trodde efter förra året att vi skulle göra om och skapa den festivalen vi i Skankaloss och vårt fantastiska team själva vill vara på i igen, i flera år framöver, men det kommer vi nu istället göra en sista gång. Nya Gagnef blir istället sista Gagnef", skriver hon bland annat.

LÄS OCKSÅ: Så Mycket Bättre-artist ville inte ställa upp i gruppfotot

För 17 år sedan kickade hon med flera igång vad som kom att bli den alltid så intressanta Gagnef-festivalen.

"Mest stolta är vi kanske över alla barn som finns tack vare Gagnef. Vissa är redan tonåringar. Jag har fått 10 bröder genom att vara en del av Skankaloss och ännu fler av de jag anser vara mina närmsta vänner har jag att tacka den där vackra jävla folkparken för", skriver Johanna Beckman vidare.

MEST LÄST: Ghost gör succé i USA

Hon meddelar vidare att sista Gagnef kommer bli något helt fantastiskt.

"En del nostalgi såklart, det kommer dansas som aldrig förr och bastas mer än någonsin. Vi har pratat om lugn och ambiens, det kommer du kunna känna men också de där magiska spelningarna, ögonblicken och mötena."

LÄS OCKSÅ: Tungt stjärnpaket intar Sverige

Vill du vara med om Gagnefs sista suck bör du köpa biljett här.

I år har festivalen bland annat bokat till sig Daniel Norgren (bilden), Jenny Wilson, Kokoko, Simon Mullan, Faka och Art Bassfunk.

LÄS OCKSÅ: Uppmanar Sverige-aktuellt band att ställa in turnén – efter våldtäktsutspel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA