x

Se Linus Hasselberg i en modern version av "En Kärlekshistoria"

Se Linus Hasselberg i en modern version av "En Kärlekshistoria"

Nya singeln Tinderveckorna av Linus Hasselberg har fått en musikvideo av Linus nära vän, den stämningsskapande fotografen, Olof Grind. Enligt ett pressmeddelande är det en tre minuter modern version av En Kärlekshistoria. Ett tidsdokument och en Stockholmsskildring.

SENASTE: Popaganda knyter ihop säcken med 6 namn

– Jag skildrar verkligheten, men försöker få fram det som jag tycker är mest magiskt. Ljus, stämningar, känslor. Det blir en slags drömvärld, en bild av mina dagdrömmar som betraktaren kan ta del av, skriver Olof i en intervju med Dalarnas Tidningar.

Artikeln fortsätter under videon.Linus Hasselberg gästas av Erik Henebratt på låten som följer upp singeln Den Lila Grusvägen Vid Río Genil. Här får du till dig stillsam singer-songwriter-pop, hiphop och självutlämnande texter framförd med karakteristisk mörk molande röst, som hamnar någonstans mellan prat och sång.

MEST LÄST: Svensk festival tackar för sig efter 17 år

Efter konstant turnerande och hundratals spelningar de senaste åren – bland annat tillsammans med artister som Petter, Partiet, Jens Hult och Brothers Among Wera – släpper i höst Linus Hasselberg tillsammans med skivbolaget Icons Creating Evil Art sin första soloskiva Granada, Granada. Albumet gästas även av bland andra Maia Hirasawa och Jens Hult. Allt är skrivet och mestadels inspelat på resande fot kring Granada i Spanien under ett par månader under 2017, och färdigställt i den studio som Linus byggt i Anders Fogelströms gamla ateljé i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Så Mycket Bättre-artist ville inte ställa upp i gruppfotot


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA