x

Johnny Marr om Morrissey: Vi är inte kompisar

Johnny Marr om Morrissey: Vi är inte kompisar

Johnny Marr tar avstånd från sin tidigare The Smiths-kollega i ny intervju.

Det är ingen statshemlighet att förhållandet mellan gitarristen och sångaren i det ikoniska 80-talsbandet The Smiths inte varit det bästa sedan bandet upplöstes 1987.

Efter Morrisseys på sistone allt mer kontroversiella uttalanden, både i intervjuer och genom sina egna kanaler, har Johnny Marr fått stå ut med många frågor från pressen om sitt förhållande till mannen som han skrivit odödliga klassiker som Heaven Knows I'm Miserable Now och There Is A Light That Never Goes Out tillsammans med.

I en ny intervju med tidningen The Independent fick Marr bland annat frågor om orsaken till varför han inte pratat så mycket om The Smiths uppbrott, och om varför han inte kritiserat det faktum att Morrissey uttalat sig offentligt om att de båda är "fortsatta kompisar".

"Det vill jag inte påstå, nej, svarade Marr på frågan. Nej, nej, nej. Vi är inte kompisar. Vi är bara väldigt olika. Men vi har alltid varit väldigt olika människor. Alla vet det, alla vet allt som finns att veta."

Artikeln fortsätter under videon.

I veckan släppte Johnny Marr albumet Call The Comet, hans tredje soloalbum. Morrissey var albumaktuell förra hösten med Low In High School som belönades med fyra stjärnor i GAFFA.

The Smiths var aktiva mellan 1982 och 1987, där de hann släppa fyra studioalbum; debutalbumet The Smiths (1984), Meat Is Murder (1985), The Queen Is Dead (1986) och Strangeways, Here We Come (1987).


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA