x

Blir ett med Svampbob Fyrkant

Blir ett med Svampbob Fyrkant

Svamp + läppar = sant! Det psykedeliska rockbandet The Flaming Lips visar upp en demolåt från den Tony Award-vinnande musikalen om Svampbob Fyrkant. Bandet delar med sig av den ursprungliga demoversionen av låten Tomorrow Is, deras bidrag till musikalen Spongebob Squarepants: The Broadway Musical som hade premiär i december 2017.

Demoversionen av låten heter We Have Only Tomorrow. I musikalversionen är den mörk och dystopisk, men samtidigt väldigt upplyftande och optimistisk. Budskapet, att Bikinibottnens invånare måste göra sitt bästa trots jordens stundande undergång, ligger i linje med The Flaming Lips kreativa och samtidigt absurda ljud- och textuniversum. Lyssna på låten nedan.

Artikeln fortsätter under videon.Det är inte första gången gruppen har doppat tårna i Kung Neptuns rike. Här kan du se den maritima och smala musikvideon till Spongebob & Patrick Confront The Psychic Wall of Energy.


För tillfället är The Flaming Lips på turné i USA, men under sensommaren och hösten finns några Europabesök planerade. De är också aktuella med en samlingsplatta och podcasten Sorcerer's Orphan som lanserades i maj.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA