x

Bråvalla lägger ner – läs arrangörens meddelande

Bråvalla lägger ner – läs arrangörens meddelande

Arrangören till festivalen i Norrköping meddelade precis att det inte blir någon mer Bråvalla.

Läs hela meddelandet som kablades ut via festivalens Facebook:

LÄS OCKSÅ: Svensk festival flyttar in i ett slott

"Kära vänner, det blir inget mer Bråvalla.

Efter fem festivaler, 250 000 besökare, 349 artister och otaliga minnen för livet vill vi tacka alla er som dansat, skrattat och levt Bråvalla. Det är för just er vi har gjort den här festivalen.

Det finns många orsaker bakom det här svåra beslutet. Framför allt handlar det om saker som att boka de artister ni allra helst vill se och samtidigt se till att alla får den bästa möjliga upplevelsen under festivalen. Vi vill inte göra något som vi inte till hundra procent vet kommer att leva upp till era höga förväntningar. Då är det bättre att sätta punkt och blicka framåt.

Det här är inte slutet, utan början på något nytt. Idag är vi ledsna, men imorgon går vi vidare och skapar nya fantastiska upplevelser. I Norrköping och på nya oväntade ställen.

Ett oändligt stort tack till alla er som har varit med och skapat en helt unik festival!"

SENASTE: Här är låtarna landslaget laddar med

Bråvalla kickade igång 2013 och har under alla år skett på Bråvalla flygflottilj i utkanten av Norrköping. Arrangören FKP Scorpio hade från början räknat med upp till 40 000 besökare första året, men festivalområdet och antalet artister utökades vilket ledde till Sveriges dittills mest besökta festival någonsin, med 51 590 sålda biljetter. 2014 nådde man nytt svenskt rekord med 56 071 sålda biljetter.

MEST LÄST: Här blir Broder Daniel-medlemmen tillrättavisad av Nick Cave 

Genom åren har storheter som Kanye West, Robbie Williams, Calvin Harris, Ellie Goulding, Muse, Kent, med flera visat upp sig på festivalen.

1 juli 2017 meddelade FKP Scorpio att festivalen ställs in 2018 på grund av ett flertal anmälda sexbrott med kopplingar till festivalen. Och nu blir det alltså inget mer Bråvalla. Vi på GAFFA tackar för alla fina festivalår!

LÄS OCKSÅ: Förutsåg sin egen död i ett klipp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA