x

Kate Nash efterlyser fler kvinnliga artistbokare

Kate Nash efterlyser fler kvinnliga artistbokare

”We need other people that aren’t straight white men.”

I en intervju med Digital Spy kommenterar den brittiska singer songwritern och skådespelerskan Kate Nash den mansdominans som råder inom musikindustrin. Hon säger bland annat att hon tror förändringen måste börja hos de som sitter på makten – de som bokar artisterna. Och efterlyser en större mångfald bland artister på stora musikfestivaler.

LÄS OCKSÅ: Världsstjärnans merch dras in – påminner om nazistsymbol

 – Jag vet inte det här säkert, men jag föreställer mig att det är övervägande manliga bokare, och att det kanske handlar om naivitet, de vill boka akter de vill eller kan relatera till, och så ser de bara män, säger Nash i intervjun.

 – Om fler kvinnor sitter på de positionerna kommer de att boka fler kvinnliga artister, och det kommer att bli mer jämställt. Men om man bara har en viss typ av person som ansvarar för allt, så tror jag inte något kommer att förändras. Nash säger också att mångfalden behövs på alla maktpositioner och nämner filmbranschen som ett annat exempel.

LÄS OCKSÅ: Paul McCartney + Carpool Karaoke = sant

Kate Nash slog igenom 2007 med låten Foundations, från debutalbumet Made Of Bricks. Tidigare i år släppte hon sitt senaste album Yesterday Was Forever.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA