x

Hyllade Phosphorescent ger 2 Sverigespelningar

Hyllade Phosphorescent ger 2 Sverigespelningar

Med lika delar americana som folkmusik och pop har Matthew Houck, som Phosphorescent egentligen heter, etablerat sig som en artist och berättare av rang.

– Både inspelat och på scen rör sig hans röst och berättelser som vinden, utan gränser och genomtränger alla barriärer. Han är vandraren som för oss nostalgiskt genom tid och rum, skriver arrangören Luger i ett pressmeddelande samtidigt som de berättar att artisten återvänder till Sverige för två spelningar i höst.

LÄS OCKSÅ: Kurt Cobains privata samlingar visas upp

Att bli kallad den mest betydelsefulla amerikanen sedan Kurt Cobain är en titel inte många kan skryta med – Phosphorescents Houck kan dock stolt pryda sitt CV med den beteckningen. Även om hans ljudbild sällan vandrar längs grungens ljudlandskap yttrar sig likheterna i de ängsliga gitarrerna, den bräckliga rösten och det ärliga berättandet.

Sedan 2007 års genombrottsalbum Pride till det enhälligt hyllade Muchacho från 2013 har Phosphorescent rört sig från ensamma, ångerfyllda barer till countryrockens mest soliga och blommande fält.

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Musikens svar på det gyllene snittet

Houck har varit tyst om Muchachos uppföljare, men förra årets och årets spelningar kan införliva hopp om att ett nytt verk väntar runt hörnet.

14 oktober på Berns i Stockholm, och 16 oktober på Pustervik i Göteborg – där ser du Phosphorescent. Biljetterna släpps fredag 29 juni klockan 10:00 via luger.se/phosphorescent.

MEST LÄST: Det bästa och mest rörande Carpool Karaoke-avsnittet hittills


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA