x

Linkin Park-stjärnan till Sverige – bearbetar sorgen på nytt album

Linkin Park-stjärnan till Sverige – bearbetar sorgen på nytt album

Med nyligen släppta albumet Post Traumatic som skrivits i efterdyningarna av bandkollegan och vännen Chester Benningtons tragiska bortgång, befinner sig Linkin Parks Mike Shinoda just nu på turné. En turné som om några månader tar honom till Sverige.

Mike Shinoda är låtskrivaren, artisten, producenten och filmmusikskaparen som är bäst känd som medlem och co-sångare i multiplatinasäljande rockbandet Linkin Park. Deras första album, Hybrid Theory, är det bäst säljande debutalbumet detta århundrade och har blivit Diamond-certifierat i USA.

LÄS OCKSÅ: Se Tom Morello bjuda upp svenskt fan att spela Rage Against The Machine-klassiker

Linkin Park är erkända för sin dedikerade fanbase och stora following på sociala medier.

Med 61+ miljoner gillamarkeringar är bandet det största någonsin på Facebook. Deras YouTube-kanal följs av tolv miljoner prenumeranter och deras videor har setts över 5,5 miljarder gånger. Med 55 miljoner sålda album världen över och hederspriser som två Grammy Awards, fyra MTV VMA Awards och tio MTV Europe Music Awards i bagaget är det inte svårt att föreställa sig vilket enormt avtryck bandet gjort på 00- och 10-talet.

LÄS OCKSÅ: Way Out West presenterar dragplåster

Efter Chester Benningtons självmord 2017 har Mike Shinoda bearbetat sin sorg genom att skriva musik. I januari 2018 släppte han den trespåriga EP:n Post Traumatic EP som tidigt i somras följdes upp av fullängdsalbumet Post Traumatic.

– Trots titeln handlar albumet om så mycket mer än bara sorg fastän det är där allting tar sin början. Det är ett album om att läka, skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Musikens svar på det gyllene snittet

”It´s a journey out of grief and darkness, not into grief and darkness” , har Mike Shinoda tidigare sagt.

Hittills har åtta musikvideor från albumet släppts och genererat i över 25 miljoner visningar på Mike Shinodas egen YouTube-kanal.

3 september kommer Mike Shinoda till Stockholm och ger en konsert på Berns. Biljetter släpps måndag 2 juli klockan 10.00 via LiveNation.se. Håll utkik efter en intervju med Mike Shinoda här på GAFFA.se.

LÄS OCKSÅ: 3 år gammal pedofil-låt uppmärksammas på nytt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA