x

9 dagsfärska album du inte får missa

9 dagsfärska album du inte får missa

Stor dag för album! Vi skickar ut några godbitar.

Gorillaz – The Now Now

Damon Albarn & co. levererar en lyxig skiva som känns laidback och allmänt mysig. Sommaren är här.

Drake – Scorpion

Pumpar ut ett dubbelalbum som bland annat gästas av Michael Jackson. Bara en sån sak!

Florence + The Machine – High As Hope

Florence Welch har beskrivit High As Hope som en blandning av högt och lågt, ”from a tribute to Patti Smith one minute to being ghosted over text by a date the next.”

The Night Flight Orchestra – Sometimes The World Ain't Enough

Nog är The Night Flight Orchestra en av de mest intressanta nya grupperna på den svenska rockhimlen och även om medlemmar har annat vid sidan känns det som att det här bandet kommer att stå upp sist av alla – härjandes i en tidlös zon där alla influenser fungerar. 

Jim James – Uniform Distortion

My Morning Jacket-frontaren ramlade över ett mystiskt foto på "The Illuminated Man" av Duane Michaels. Där har vi början av historien som kom att bli Uniform Distortions omslag. Albumet i sig är den fortsatta historien på Jim James intressanta soloprojekt som känns lite lösare och ledigare än My Morning Jacket.

The Essex Green – Hardly Electronica

Allas våra indieälsklingar fortsätter ofrötrutet att förmedla lika mjuk som klistrig pop.

 

The Rock*A*Teens – Sixth House

Nej, vi har inte att göra med nån slags rock-version av A-Teens, sorry. Istället handlar det om obäddad lite halvslyngrig rock av bästa kvalitet, som släpps genom eminenta Merge Records.

Let's Eat Grandma – I'm All Ears

I Let's Eat Grandmas popvärld är det mesta möjligt. Är du något missnöjd med Chvrches senaste album bör du förmodligen istället kolla in det här verket som håller dig på tå från början till slut.

John Coltrane – Both Directions At Once: The Lost Album

En studio-session från 1963 försvann men hittades mirakulöst hos John Coltranes avlidna ex-fru. Bara historien bakom detta förlorade album är stor och skivan i sig är väl värd att spisa right about nu.

MEST LÄST: 3 år gammal pedofil-låt uppmärksammas på nytt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA