x

MEST LÄST: 3 år gammal pedofil-låt uppmärksammas på nytt

MEST LÄST: 3 år gammal pedofil-låt uppmärksammas på nytt

Nu är komikern/musikern MR Cool i ropet igen. Ni som har hängt med minns säkert skriverierna från 2015 när Mr Cool bokades till Emmaboda. Efter att festivalen gått ut med den kontroversielle rapparen startades kampanjer för att få bort honom från festival-schemat. Festivalgeneral Håkan Karlsson lät då hälsa att han inte tänkte avboka rapparen, men kampanjerna lyckades till slut få som de ville då Anton Magnusson, mannen bakom artistnamnet, själv valde att ställa in sin spelning. Han kom dock senare att spela på festivalen ändå.

LÄS OCKSÅ: Se Tom Morello bjuda upp svenskt fan att spela Rage Against The Machine-klassiker

Nu har musiken fått nytt ljus efter att en rad personer på Twitter och Instagram, inklusive stora namn och influencers som Eleine Eksvärd och Cissi Wallin, uppmärksammar texten till Knulla Barn – en låt som Mr Cool släppte tillsammans med Simon Gärdenfors 2015. Samma text, som syns nedan, har tagits ner flertalet gånger på grund av Instagrams trivselregler.

Artikeln fortsätter under bilden.

Med nytt ljus på MR Cool ställer sig folk frågande till varför Spotify bistår med musiken. "Hej Spotify. Tycker ni själva att det är okej att ni har sådan här musik på er plattform?", frågar sig en på Twitter.

LÄS OCKSÅ: Way Out West presenterar dragplåster

På andra sidan har vi personerna som ifrågasätter det nya drevet.

"MrCool är en fiktiv karaktär och skaparen bakom är en av Sveriges roligaste och intelligentaste komiker. Folk BA usch han sjunger om pedofili och man BA JA SLUTA DIKTERA VAD EN FIKTIV KARAKTÄR SKA GÖRA. Konst kan vara äcklig och provocera.", hälsar en på Twitter.

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Musikens svar på det gyllene snittet

Mr Cool är en del av det skånska hiphopkollektivet Rappare I Samverkan och gjorde sig ett namn som ena halvan i duon Dubbel Trubbel tillsammans med Färska Prinzen.

Mr Cool har gjort sig känd för sina grova texter och skruvade humor. Pedofili, mord och våldtäkter är återkommande teman i hans texter.

Som enda hiphopartist syntes han i TV-programmet Kobras specialprogram om könsrock år 2011. Han är även ståuppkomiker och medverkade i humorprogrammet Specialisterna.

Läs två debattinlägg om MR Cool:

"Texterna reproducerar våldtäktskultur, kvinnohat, rasism"

"MR Cool skulle våldtas, på allvar"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA