x

Svarar på kritiken mot pedofil-låten

Svarar på kritiken mot pedofil-låten

Den tre år gamla låten Knulla Barn, skriven av komikerna och musikerna Anton Magnusson och Simon Gärdenfors, och framförd av den fiktiva karaktären Mr Cool har återigen hamnat i hetluften efter att kändisar som Cissi WallinBianca Ingrosso och Elaine Eksvärd krävt att den ska avlägsnas från Spotify. 

Detta resulterade dock först i att spåret hamnade högst upp på Spotifys "Viral 50 Sverige". Men nu är låten raderad från Spotify samtidigt som resten av Mr Cools repertoar finns kvar.

LÄS OCKSÅ: 36 000 underskrifter – radera pedofil-låten

Anton Magnusson har under drevets gång hållit sig borta från att kommentera uppståndelsen, men nu bryter Simon Gärdenfors tystnaden. I ett mejl till SVT Nyheter skriver han:

”Den uppmärksammade låten vi släppte för tre år sen var tänkt som underhållning för folk som uppskattar grov humor. När låten nu spridits till en större grupp människor har reaktionerna varit minst sagt blandade. Allt från personer som själva blivit utsatta för övergrepp som tackar oss för att vi vågar skämta om detta känsliga ämne och att humorn har hjälpt dem att läka, till folk som vill mordhota oss på grund av låten. 

Till alla som missförstått vår humor kommer här ett klargörande: Vi vänder oss givetvis emot alla former av sexuella övergrepp och svaret som florerar i sociala medier där vi skämtar om motsatsen är ironiskt med syftet att framkalla komisk effekt.

Vi har hela tiden bara försökt vara roliga. Bara det, inget annat.”

Simon Gärdenfors sysslar även med stand-up, podcasts och är medlem i hiphop-duon Far & Son där även Frej Larsson huserar.

SENASTE: Elvis Costello ställer in Sverigekonsert


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA