Gratisfestival sprids ut över Stockholm

Gratisfestival sprids ut över Stockholm

Arrangörerna bakom gratisfestivalen Gather Music festival släpper idag namnen på hela tio klubbar som festivalen kommer att göra nedslag på.
 
– Att vi har ett sådant brett stöd och engagemang från alla kompetenta nöjesaktörer i Stockholm känns jätteroligt. Vi tror att med det här breda uppslutningen verkligen kan ge Stockholms nattliv en energiinjektion och lite extra adrenalin inför hösten, säger Jakob Grandin, grundare av Gather, i ett pressmeddelande.
 
 
En av Gather Music Festivals samarbetspartners är bokningsbolaget Tukio som kommer att kurera en kväll på Obaren och skapa ett musikaliskt möte mellan Ghazal, med-grundare av skivbolaget Staycore, Malmö-rapparen Guleed från det kreativa kollektivet Malmö New Wave och DJ-duon Glocken Gold som består av Ibrahim Handulleh och Nino El-Khoury.
 
– Att tänka utanför boxen och ifrågasätta som artist är någonting som är självklart i de flesta fallen. Det är även något vi anser borde implementeras av bokare, att inte bli för bekväma. Akter som Staycore och Malmö New Wave har inte blivit associerade från ett live-sammanhang tidigare men de förenas i det att de båda är nyskapande och ligger i framkant i respektive genre. Det gör att de är givna tillsammans, säger Tukios Ibrahim Handulleh, Co-Founder Tukio, i samma pressmeddelande.
 
 
Gather Music Festival sker 13-16 september och följande klubbar blir en del av festivalen: Spy Bar, Morfar Ginko, Hornhuset, Konsthall C, Häktet, Nya Carnegiebryggeriet, Under Bron, Hosoi, Obaren och Nobelberget.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA