x

Separatistiskt musikkollektiv uppmärksammas – se kort dokumentär

Separatistiskt musikkollektiv uppmärksammas – se kort dokumentär

I andra avsnittet av Amuses minidokumentärserie Artist Stories berättar artisten LNKAY om historien bakom Musikgäris – ett separatistiskt musikkollektiv som finns till för att främja kvinnor, ickebinära och transpersoner inom musikbranschen.

Med över 3 000 medlemmar i den slutna Facebook-gruppen, så fungerar Musikgäris som ett forum för ickemän inom musikindustrin. Det är en mötesplats med utrymme för dialog, utbyte av erfarenheter och kunskap, med syftet att förändra. Kollektivet, som grundades av LNKAY hösten 2016, skapar även fysiska scener för medlemmarna i form klubbar, events, workshops och föreläsningar. Målet? Att inte längre behöva finnas.

– I den bästa av världar så skulle inte ett separatistiskt kollektiv behövas. Då skulle jämställdheten i branschen vara en självklarhet. Men så ser det inte ut idag. Och så länge vi behövs, så kommer vi fortsätta att jobba, säger LNKAY och fortsätter:

– Fan vad fint det vore om det här porträttet av mig och min resa kunde inspirera andra. Få fler att vilja sträcka ut en hand och hjälpa, eller slänga fram ett krokben och skrika. Få fler att våga. Våga vägra vara tysta.

All musik i dokumentären är skapad av LNKAY. Se den här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA