x

Ställde in konsert efter beväpnad man tagit sig in i lokalen

Ställde in konsert efter beväpnad man tagit sig in i lokalen

I lördagskväll blev The Avett Brothers tvungna att ställa in sin utsålda konsert i den amerikanska delstaten Oregon, det skriver bland andra Pitchfork.

Anledningen till den inställda spelningen ska ha varit att en oidentifierad man haft ett skjutvapen på sig när han gick igenom spelstället McMenamins Edgefields metalldetektor.

När en av ställets säkerhetsvakter upplyste mannen om deras policy angående skjutvapen ska mannen ha hävdat att han var en polisman från en annan delstat – och visat vad han påstod vara en polisbricka. Mannen ombads vänta medans säkerhetsvakterna kontrollerade hans identitet, men han trotsade instruktionerna och smet istället in i lokalen.

LÄS OCKSÅ: Hör One Direction-stjärnan tolka Elvis

Bandet bestämde sig därför för att ställa in sitt planerade gig, och evakuera alla konsertbesökare som var på plats i lokalen.

Artikeln fortsätter under videon.

"På grund av det uppenbara hotet att någon i publiken bar vapen, oavsett hans (obekräftade) påstående att han är polis, var vi tvungna, för allas säkerhet, att ställa in konserten", skrev bandet i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: En rak resa ned i underjorden

Enligt lokaltidningen The Oregonian meddelade först spelstället att det var ljudproblem som var anledningen till att spelningen ställdes in.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA