x

Steel Panther kritiseras för sexistisk gitarreffekt

Steel Panther kritiseras för sexistisk gitarreffekt

Glam-bandet Steel Panther kritiseras för sina nya gitarrpedaler Pussy Melter.

Steel Panther har fått stark kritik efter att gruppen ingått i ett samarbete med en pedaltillverkare för att skapa en ”sexistisk” gitarreffekt.

Los Angeles-gruppens gitarrist Satchel har gått samman med den Århus-baserade, världsomspännande gitarreffektstillverkaren TC Electronic för att tillverka effekten ”Pussy Melter.”

LÄS OCKSÅ: Musiker bland de nominerade till nya "Nobelpriset"

En beskrivning på företagets hemsida lyder: ”När vi träffade Steel Panther’s åh-så-ödmjuka gitarrist, hade han bara ett krav: "Att tonen är lika våt som tjejerna på första raden.”

Men effekten har nu kritiserats för att vara sexistisk. Den amerikanske gitarristen Jessica Fennelly kräver att TC Electronic tar bort produkten med förklaringen att den är ”kränkande” och ”uppenbart sexistisk”, skriver NME.

LÄS OCKSÅ: 'American Idiot' klättrar på topplistorna inför Trumps besök

Även bandet Braids är mycket kritiska. På Twitter delade bandet en länk till en underskiftsinsamling mot TC Electronics beskrivning av pedalen:

Artikeln fortsätter under bilden. 

Kampanjen backades också av Japanese Breakfast som svarade ”This is fucking disgusting.” Andra ser dock det hela som ett skämt och en del av Steel Panthers kända parodi på 80’s-metal.

TC Electronics har nu svarat på kritiken och tagit bort produkten, läs deras uttalande här.

LÄS OCKSÅ: Spotify – ett ryggradslöst djur


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA