x

Han är större än rocken

Han är större än rocken

Drake har dominerat listorna flera gånger under sin karriär, men hans senaste album Scorpion, som släpptes i slutet av juni slår alla rekord. Nästan en tredjedel av Billboards Hot 100 består av Drakes låtar – mer än alla låtar inom rockgenren tillsammans.

Inte mindre än 27 Drake-låtar finns med på Hot 100-listan den här veckan – hans tidigare rekord var 24 låtar på Hot 100 samtidigt, 2017 med More Life LP, skriver RollingStone

LÄS OCKSÅ: Steel Panther kritiseras för sexistisk gitarreffekt

Tittar man på listan i helhet blir hans prestation ännu mer imponerande. Hans dominans på listan är inte jämt utspridd utan de flesta av låtarna ligger i den övre hälften. Han har sju låtar på topp-10 – vilket slår ett tidigare rekord av The Beatles som hade fem låtar på topp-10 samtidigt.

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Oklarheter runt Way Out West-bokning

Genom att ha nästan en tredjedel av listan för sig själv blir rapparen större än flera hela genres – t.ex. rock & roll. På listan finns bara runt ett dussin rocklåtar. Rocken förlorade nyligen sin plats som den mest populära genren i USA, och gav plats på tronen till just hiphop och R&B. Så att andelen hiphop-låtar på Billboards Hot 100 är större än rocklåtar är ingen större överraskning 2018. Men att en enskild artist dominerar listan och utklassar en hel genre är imponerande. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA