x

"Pussy Melter" dras tillbaka efter sexism-anklagelser

"Pussy Melter" dras tillbaka efter sexism-anklagelser

Japanese Breakfast, Braids och flera andra kritiserade den sexistiska ”Pussy Melter”-gitarreffekten. Nu har företaget bakom produkten, TC Electronic tagit bort Steel Panther-samarbetet från sin app och hemsida.

Tidigare idag skrev GAFFA om den kritiserade gitarreffekten, nu har TC Electronic uttalat sig skriftligt i MusicRadar om saken:

LÄS OCKSÅ: Steel Panther kritiseras för sexistisk gitarreffekt

”Det har framkommit att många blev upprörda över titeln och beskrivningen av en delay TonePrint vi skapade tillsammans med Steel Panthers Satchel för över ett år sedan. Steel Panther är ett amerikanskt komedi-glam metalband från Los Angels, Kalifornien, kända för sina humoristiska texter, samt sina överdrivna personligheter på scen, som återskapar den stereotypa 80-tals ”glam-metal” livsstilen (från Wikipedia.) Det var aldrig vår mening att förolämpa någon. Vi erkänner att materialet var opassande. Vi har tagit bort produkten från vår app och kommer ta bort den från vår hemsida så fort som möjligt. Vi ber så mycket om ursäkt.”

LÄS OCKSÅ: Han är större än rocken

TC Electronic är ett dansk ljudföretag som funnits sedan 1976. Steel Panther är kända för låtar som ”Gloryhole”, ”Fat Girl” och ”It Won’t Suck Itself.”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA