x

Rage Against The Machine i konflikt med politiker

Rage Against The Machine i konflikt med politiker

Rage Against The Machine kräver att Nigel Farage, tidigare partiledare för det brittiska högerpopulistpartiet Ukip, döper om sin podcast – ”Farage Against The Machine.”

Det amerikanska rapmetallbandet vänder skarp kritik mot Farages politik och hans podcast ”Farage Against The Machine”. I ett så kallat varningsbrev till Farage kräver nu bandet att den brittiske högerpopulisten byter namn på sin podcast, skriver bland andra Consequenceofsound

LÄS OCKSÅ: Ligger Mick Jagger bakom Englands VM-förlust?

I brevet skickat via Rage Against The Machines advokat Howard King, skriver de att Farage skamlöst och olagligt exploaterar deras namn och logga. Och kallar det ”särskilt osmakligt” med tanke på Farages politiska åsikter.

”Som du borde känna till, har RATM offentligt fördömt den typ av högerpolitik du förespråkar i decennier; faktum är, att det har varit en väsentlig del av bandets identitet och syfte”, skriver bandet i brevet och fortsätter: ”Din anti-invandringspolitik, brist på medkänsla och dåligt förklädda rasism är motsatsen till vad RATM står för.”

LÄS OCKSÅ: Han är större än rocken

Brevet fortsätter: ”Ditt överraskande försök till att associeras med RATM är helt orimligt och oacceptabelt, om det inte är en del av en bisarr reningsritual. Oavsett motivationen, snälla sluta. Sluta använd RATMs namn och logga, byt namnet på din podcast och hitta ett annat mål att trolla. Vi föreslår President Trump.”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA