x

Festivalen kickar igång EuroPride

Festivalen kickar igång EuroPride

Den 27 juli startar EuroPride 2018 i Stockholm och pågår till den 5:e augusti, för att sedan fortsätta i Göteborg mellan 14-19 augusti. Firandet öppnar med en en kickoff i Kungsträdgården under festivalen Putte Parken.

 – Att Putte i Parken får äran att bjuda på kickoffen till EuroPride är otroligt roligt och Pride står för något väldigt viktigt. Vi är en festival där alla är välkomna och det är dessutom fri entré, så vem som helst som vill kan komma, säger Putte i Parkens festivalgeneral Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Svensk festival utsedd till en av de coolaste i världen

Frida Boisen och Kajsa Mellgren håller i kickoffen, som inte bara bjuder på en presentation av vad EuroPride 2018 har att erbjuda utan även en rad artister. Bland andra, Linda Lampenius, Gladys del Pilar, Evelina Olsén och Sveriges första kvinnliga popgrupp, Plommons.

 – Det är en stor ära och en dröm som går i uppfyllelse när vi får vara med och spela på EuroPrides invigning, säger Måddan Lindqvist från Plommons.

LÄS OCKSÅ: Bokar endast kvinnliga akter till Stockholm – "vi jämnar ut totalen"

 – Pride står för allt som är vackert och behövs med tanke på hur världen ser. Alla ska ha rätten att få älska den man vill – att få vara den man vill vara, säger Evelina Olsén.

Några av de artister som kommer till Putte i Parken är, Lilla Namo, JoyÄngie (bilden), Esther Vallee, The Magnettes, Py Bäckman och Dotter, mfl.

Putte i Parken går av stapeln 27-28 juli i Kungsträdgården i Stockholm, och det är helt gratis!

Lyssna på en låt av Plommons – Sveriges första kvinnliga popgrupp (som bland annat varit förband till The Who) här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA