x

Skit i träningen – du blir lika fit av att gå på konserter

Skit i träningen – du blir lika fit av att gå på konserter

Under årets Roskildefestival genomförde studenter från Danmarks Tekniska Universitet en studie som visar att du förbränner ungefär lika många kalorier under en större konsert som på ett hårt spinningpass.

20 festivalbesökare fick ha en pulsmätare på sig medan de såg konserter på Roskildes största scen. Resultatet visade att dans, klapp och hopp i stort sett är lika effektivt som ett hårt träningspass när det kommer till att bränna kalorier.

Under Bruno Mars konsert blev den genomsnittliga kaloriförbrukningen 1060 kalorier, vilket motsvarar ett spinningpass på ungefär två timmar.

LÄS OCKSÅ: Se Bowie-utställning i din smartphone

Studien visade också (inte helt överraskande) att kaloriförbrukningen skiljer sig åt mellan olika konserter. Under den danska artisten Saveus gjorde konsertbesökarna av med i snitt 509 kalorier, på Eminem 871, och på Bruno Mars alltså så mycket som 1060 kalorier.

I studien säger man också att ett konsertbesök i mångt och mycket påminner om intervallträning, i det att intensiteten stiger och faller under konserten – precis som man brukar lägga upp ett spinning- eller löpprogram. 

Så, skippa gymmet och släpp loss framför en konsert istället! Myyyycket roligare.

LÄS OCKSÅ: Svensk festival utsedd till en av de coolaste i världen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA