x

Festivalen presenterar efterfest och nya artister

Festivalen presenterar efterfest och nya artister

I slutet på augusti är det dags för Statement Festival, världens första stora cis-mansfria musikfestival. Festivalen som New York Times listat som en av världens just nu coolaste festivaler. Till Statement kommer bland annat, JOY, Frida Hyvönen, Girlschool, Cleo och Dolores Haze, nu presenteras vilka som dyker upp på den officiella efterfesten.

På lördagen den 1 september kör Statement en efterfest på Hoki Moki i Göteborg. Dit kommer artisterna Namasenda och Ana Mich. BOi BOi Club, Gärigheter och HABIB1 är tre DJ-akter som spelar på efterfesten. Även efterfesten är en frizon för kvinnor, icke-binära och transpersoner.

LÄS OCKSÅ: Mansfria festivalen anmäld – av män

Namasenda har stått på samma scen som Dej Loaf i LA, startat band med Thomas Öberg från Bob Hund och haft Gnucci som sin mentor. Förra året släpptes debut-EP:n ”hot_babe_93”. Nu jobbar Namasenda med flertalet svenska och internationella producenter och när tiden känns rätt kommer hon släppa ny musik. På Statements efterfest gör hon en av få spelningar i år.

Ana Mich är sångerskan och rapparen som vi under hösten 2018 kommer höra mer av, när hon släpper sin första singel ”Dirty Dreams” och EP:n ”A Dirty Girl With High Standards And A Bad Attitude”. Hon beskriver sin första singel som en låt där hon verkligen vågar erkänna sin sexualitet och bryta sig loss från destruktiva relationer till män. EP:n innehåller låtar som berättar om feminism, hur det är att vara transkvinna och att växa upp under traumatisk förhållanden.

LÄS OCKSÅ: Svensk festival utsedd till en av de coolaste i världen 

För att komma in på Statements efterfest behöver du visa upp ditt festivalarmband samt ha en separat biljett till efterfesten. Endast förköp gäller. Biljetter finns ute på tickster idag. 

Lyssna på Namasendas låt Donuts här: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA