x

Knarkrekord på svensk festival – igen

Knarkrekord på svensk festival – igen

Under Emmabodafestivalen i helgen anmäldes drygt 460 fall av misstänkta narkotikabrott. Detta trots flera förebyggande åtgärder från arrangörer och polis.

Under de senaste åren har Emmabodafestivalen resulterat i hundratals anmälda narkotikabrott. I år satsade polisen extra för att förebygga narkotika på festivalen. Men trots det slog festivalen ”knarkrekord” för andra året i rad, skriver SVT Nyheter Småland. 

 – Vi såg förra året att vi hade en utbredd narkotikaproblematik under festivalen och under året som gått har vi arbetat förebyggande tillsammans med arrangören. Men trots det ser vi att narkotikahanteringen inne på området är ganska öppen vilket gör att det kanske blir enkelt för många att prova narkotika första gången. Det är helt oacceptabelt, säger Malena Grann, biträdande kommenderingschef till SVT. 

LÄS OCKSÅ: Kampanj vill återförena Nirvana – med Nickelbacks frontman

 – Det vi uppmärksammat i år är att det funnits organiserade grovt kriminella personer som varit inne på festivalområdet och deltagit i narkotikahantering, berättar Malena Grann forsatt till SVT. 

Utöver narkotikabrotten har även flera anmälningar om sexualbrott och brott mot knivlagen gjorts.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA