x

Polisen varnar för Drake-dans

Polisen varnar för Drake-dans

Trender kommer och går på sociala medier, nu har amerikansk polis gått ut och varnat för den senaste – en Drake-dans under hashtaggen #inmyfeelings.

Det hela går ut på att hoppa ur en rullande bil och sedan dansa till Drakes låt In My Feelings. I en del videos syns människor som lämnat sina bilar mitt på trafikerade vägar för att dansa till låten. 

Nu har amerikansk polis gått ut och varnat för utmaningen och berättat om flera personer som skadats när de försökts sig på att göra den. Flera videos av misslyckade försök har publicerats på sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Robyn är tillbaka

Förutom att flera kändisar, bland andra Will Smith hakat på trenden och laddat upp videos under hashtaggen har även ett par något mer oväntade utövare dykt upp:

Artikeln fortsätter under videon.

 

Ett inlägg delat av WildinDogs (@wildindogs)

LÄS OCKSÅ: Spotify tappar länk till musikindustrin

Även om #inmyfeelings-utmaningen är en trend som kommit under sommaren, är den här formen av dans lång ifrån ett nytt fenomen inom hiphopen.

”Ghost Ride The Whip” refererar till när föraren lämnar bilen för att dansa vid sidan av eller uppe på bilen. Tanken är att det ska ut som en osynlig förare sitter i förarsätet. Fenomenet växte fram under 90-talet när det utanför San Fransisco anordnades så kallade ”Sideshows”. Profilerade rappare som E-40 och Too Short har länge pratat om trenden. Vissa har till och med gått så långt att de kallar det en konstform.

LÄS OCKSÅ: Han är större än rocken

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA