x

Neneh Cherry släpper nytt politiskt album

Neneh Cherry släpper nytt politiskt album

Neneh Cherry är ute med en ny singel – och en tillhörande musikvideo.

Kong” är den första singeln från Neneh Cherrys kommande album ”Broken Politics”, på vilken artisten mer eftertänksamt och mindre argt än senast bjuder på elektronisk musik som vrider och vänder på tiden vi lever i – och på henne själv. 

I den politiska och personliga låten ”Kong” refererar Cherry till kolonialismens historia samt Europas pågående flyktingkris. ”Kong” berör bland annat det eskalerande läget i flyktinglägret i Calais.

LÄS OCKSÅ: Rockgeniet till Sverige

– Det var massa barn som var helt ensamma, på genomresa utan föräldrar. De skulle ta dem till England och hjälpa dem, men det hände aldrig. Folk antar att flyktingar kommer till andra platser för att dra nytta av dem – att de inte lämnar saker de älskar. Jag försöker måla bilder och sätta in mig själv i en story, och låten handlar om att sätta mig själv i samma position som någon som inte vill lämna platsen de är på, berättar Neneh Cherry.

LÄS OCKSÅ: Madonna släpper nytt album

Kong”, är en snygg sammansmältning av två musikaliska världar, då den är co-producerad av Four Tet-medlemmen Kieran Hebden och Neneh Cherrys partner – Massive Attack-bekanta Cameron McVey.

Till den nya singeln släpptes idag även en tillhörande musikvideo, se den nedan: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA