x

Hör Robyns nya singel – "en låt om hur märkligt det är när en människa försvinner ur ens liv"

Hör Robyns nya singel – "en låt om hur märkligt det är när en människa försvinner ur ens liv"

Robyn är en av Sveriges mest inflytelserika och banbrytande artister. Nu är hon äntligen tillbaka med ny musik.

Sedan sitt debutalbum 1995 har popstjärnan hunnit släppa fem studioalbum som innehåller enorma hits som Dancing On My Own, Call Your Girlfriend, Hang With Me och With Every Heartbeat. Hennes 23 år långa karriär har hittills resulterat i hundratals miljoner streams, fyra topp tio singlar i Storbritannien och fem Grammy Awards-nomineringar i USA. I Sverige har hon belönats med tolv Grammis, tre P3 Guld-priser och regeringens musikexportpris.

MEST LÄST: Rockfans sprider skräck i Halmstad

Trots olika samarbeten är det åtta år sedan Robyn som soloartist släppte musik under eget namn, men igår 1 augusti, återvände Robyn med nya singeln Missing U.

Robyn har skrivit, spelat in och producerat låten i Paris och Stockholm tillsammans med Joseph Mount (Metronomy) och den återkommande samarbetspartnern Klas Åhlund (Robyn, Charli XCX, Madonna).

Missing U är en låt om hur märkligt det är när en människa försvinner ur ens liv. Det är som att den personen blir ännu mer närvarande på grund av att den inte finns längre, säger Robyn i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter under videon.

Vid släppet av singeln medföljer även en kortfilm (se den här ovanför) som Robyn gjort tillsammans med regissören Danilo Parra. Filmen dokumenterar en resa Robyn nyligen gjorde till New York där hon återförenas med fans som anordnar en återkommande klubb med Robyn-tema.

– Missing U är också ett litet meddelande till mina fans, att jag har saknat dem, säger Robyn.

Igår kväll premiärspelades Missing U av Annie Mac på BBC Radio 1 och släpptes sedan direkt efteråt på samtliga musikplattformar. Hör den här:

LÄS OCKSÅ: Neneh Cherry släpper nytt politiskt album


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA