x

Robyns återkomst hyllas internationellt

Robyns återkomst hyllas internationellt

Många är de som har väntat på att Robyn ska släppa musik under eget namn och i onsdags fick vi så höra den nya singeln Missing U.

Låten har också hyllats av inflytelserika tidningar. Musikmagasinet Pitchfork kallar singeln "mästerlig" och belönar den med en "best new track"-tagg. Varietys recensent kallar låten ”en välkommen återgång” till den mer traditionella pop som Robyn sedan tidigare sysselsatt sig med. Angående den långa väntan på nytt material skriver NME att "den skandinaviska stjärnan har bara väntat på att resten av världen ska komma ikapp".

LÄS OCKSÅ: Nu väntar rättegång för guldfisk-hot

Lyssna på singeln här:

Robyn har skrivit, spelat in och producerat låten i Paris och Stockholm tillsammans med Joseph Mount (Metronomy) och den återkommande samarbetspartnern Klas Åhlund (Robyn, Charli XCX, Madonna).

– Missing U är en låt om hur märkligt det är när en människa försvinner ur ens liv. Det är som att den personen blir ännu mer närvarande på grund av att den inte finns längre, säger Robyn i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Way Out West knyter ihop säcken med 11 namn – och presenterar spelschema

Artikeln fortsätter under videon.

Vid släppet av singeln medföljer även en kortfilm (se den här ovanför) som Robyn gjort tillsammans med regissören Danilo Parra. Filmen dokumenterar en resa Robyn nyligen gjorde till New York där hon återförenas med fans som anordnar en återkommande klubb med Robyn-tema.

– Missing U är också ett litet meddelande till mina fans, att jag har saknat dem, säger Robyn.

Sedan sitt debutalbum 1995 har popstjärnan hunnit släppa fem studioalbum som innehåller enorma hits som Dancing On My Own, Call Your Girlfriend, Hang With Me och With Every Heartbeat. Hennes 23 år långa karriär har hittills resulterat i hundratals miljoner streams, fyra topp tio singlar i Storbritannien och fem Grammy Awards-nomineringar i USA. I Sverige har hon belönats med tolv Grammis, tre P3 Guld-priser och regeringens musikexportpris.

MEST LÄST: Rockfans sprider skräck i Halmstad


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA