x

Polisen ändrar historien om rockpensionärerna

Polisen ändrar historien om rockpensionärerna

Förra veckan spreds en nyhet som fick oss att le, historien om två äldre herre som rymt från ett vårdhem för att besöka en metalfestival i Tyskland. Men nu har polisen i tyska Itzehoe gått ut och ändrat sin redogörelse om vad som egentligen hände.

I det första utlandet gav polisen uppgifter om att två pensionärer rymt från ett vårdboende för att besöka den tyska metalfestivalen Wacken Open Air. Nu rapporterar Deutsche Well att polisen kommit med ett nytt uttalande om vad som egentligen hände.

LÄS OCKSÅ: Rockbandets turnébuss återfunnen – 40 år senare

I det nya utlandet berättar polisen istället att det rörde sig om två män i 58 och 59 års åldern, de hade visserligen rymt från ett vårdhem, men ett hem för psykiskt sjuka och inte äldre. De två männen begav sig inte heller till metalfestivalen utan till staden Wacken.

”De båda har psykiska besvär, och de begav sig till Wacken (staden) för att festa och dricka alkohol”, berättar polisens talesperson Peter Berndt.

LÄS OCKSÅ: Britney Spears slaktas i Danmark

De två männen hittades vid en busshållplats i Wacken klockan 03.00 och togs till ett sjukvårdstält för festivalbesökare på Wacken Open Air, innan de eskorterades tillbaka till sitt boende.

Cirka 75 000 personer ska ha besökt åtets upplaga av Wacken Open Air, som lockade med storheter som Judas Priest, Hatebreed, Danzig, In Flames och Running Wild.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA