x

Den här stenen spelar Shoreline

Den här stenen spelar Shoreline

I år är det tio år sedan Broder Daniel gjorde sin sista spelning någonsin, och tog farväl till fansen på Way Out West. Sex år senare dök en hyllning till Göteborgsbandet upp utanför Slottsskogen i form av en ”Spela Shoreline”-sten. I juni i år sattes denna indiepopsymbol i ”karantän” på ett konstgalleri i Stockholm. 

Till helgens Way Out West har nu en specialbyggd sten satts upp för att fylla tomrummet efter orginalet, som vanligtvis hälsar besökarna välkomna utanför området i Slottsskogen. En sten som faktiskt gör vad den uppmanar till – spelar låten Shoreline.

LÄS OCKSÅ: Idag är det tio år sedan Broder Daniel tog farväl – se några höjdpunkter

Bakom stenen står Akademikernas a-kassa och contentbyrån Borg & Owilli.

– Låten Shoreline symboliseras livets ibland orättvisa karaktär, där en människa har tappat hoppet för en stund. Vi vill förmedla att ett medlemskap i Akademikernas a-kassa både skapar trygghet för dig själv, men även hopp för andra – precis som Shoreline har gjort för tusentals indiepop-fans, säger Anna Wright, projektledare på Akademikernas a-kassa.

LÄS OCKSÅ: Därför täcker vi inte Kendrick Lamars spelning på Way Out West

Den nya stenen som tagits fram i ”solidarisk anda” är skapad tillsammans med konstnären Zacharias Vindbacke, som berättar att projektet också haft en personlig innebörd:

– Stenen påminner mig om vänner som inte längre är i livet, det här blev ett fint sätt för mig att hedra dem på.

LÄS OCKSÅ: Britney Spears slaktas i Danmark

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA