x

BÄST JUST NU: Bränner sig fast som en skogsbrand

BÄST JUST NU: Bränner sig fast som en skogsbrand

Det är något märkligt med Les Big Byrd. Hela grejen osar ju "här skapas inga hits". Det är liksom något annat, något som bara pågår och lunkar vidare. Men ändå lyckas Jocke Åhlund och company att gång efter gång leverera låtar som liksom bränner sig fast i skallen på en. Hur många gångar har en egentligen inte nynnat på textraden "jag orkar inte se dig mer, jag har ingenting att säga dig"? Och hur många har inte till sin partner yttrat orden "Älskling, på vårt bröllop ska vi spela 'Two Man Gang', för det är fan VÅR låt."

Nu har gänget gjort det igen. Med I Fucked Up I Was A Child.

Den enkelt tuggiga popsången förklädd i lite psykig rockskrud är enkel att falla för. Det är gitarrslingan och effektsången som bygger upp för det. Men precis som med de andra oväntade hitlåtarna från Les Big Byrd så handlar det om samspelet mellan text och melodi som liksom petar det hela över hitkanten. Och att, som jag gjorde, höra textraden "burning through it like a forrest fire" medan halva Sveriges skogar stod i lågar, det gör något extra med en. 

Les Big Byrd vet hur man skriver ohittiga hits. I Fucked Up I Was A Child är inget undantag. En längtar till att få skriksjunga den under en livespelning. För fasiken va den sätter en i brand. Typ skogsbrand.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA