x

Regnbågsflaggor plockas bort inför stjärnans Sverigespelning

Regnbågsflaggor plockas bort inför stjärnans Sverigespelning

Just nu pågår två event i Göteborg – Europride och Kulturkalaset. Alla artister verkar inte ha full koll på det. Ikväll ska den libanesiska storstjärnan Nancy Ajram spela på Kulturkalaset och hennes management visste inte att hon skulle spela samtidigt som Europride pågick, det rapporterar GöteborgsPosten.

Nu plockas alla utsmyckningar med regnbågsmönster ned från scenen.

– Vi kan inte tvinga Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på Kulturkalaset, till GP.

Enligt Stafildis står det i Ajrams kontrakt att hon ska uppträda på en neutral scen och att det är deras misstag som arrangör som inte meddelat Ajrams management om att Europride pågår samtidigt. Därför väljer man att plocka ned all utsmyckning från scen som har med Europride att göra.

– Det är viktigt att påpeka att det här är en artist vars karriär till 99 procent finns i länder där det är förbjudet och i en del fall belagt med dödsstraff att vara öppet homosexuell. Vi kan inte tvinga Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen, säger Tasso Stafilidis till GP.

Stafilidis säger dock till tidningen att Ajram inte hotat med att ställa in spelningen om inte utsmyckningen plockas ned.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA