x

Musikhak avslutar samarbete med politiskt aktiv – "något vi aldrig kan stå för"

Musikhak avslutar samarbete med politiskt aktiv – "något vi aldrig kan stå för"

Kafé De Luxe i Växjö har gjort sig ett namn genom att med en jämn ström bjuda på intressanta spelningar. De har bland annat figurerat i vår sektion "Klubbkollen", men nu har de uppmärksammats för något helt annat.

När det framkom att personen bakom lokalens kaffe, Simon Bring, kandiderar för Sverigedemokraterna valde Kafé De Luxe att avsluta samarbetet. Något som Simon Bring gick ut med på sin Facebookprofil med reaktioner som följd.

LÄS OCKSÅ: SD-politiker delade vit makt-kopplad musik

Enligt ett längre Facebook-inlägg uppladdat på Kafé De Luxes Facebook-sida har arrangören tvingats stänga av vissa funktioner på FB. Det rapporteras bland annat om "mer eller mindre hotfulla meddelanden".

Ägaren förklarar vidare varför de valt att bojkotta företaget:

"För oss - liksom för andra företag och privatpersoner – är det fritt att handla våra produkter av den vi vill, baserat på våra egna behov och vår filosofi. När vi bestämmer oss för att handla en viss vara baseras beslutet förstås på dennas kvalitet, men också på ekologiska och etiska faktorer. Vi vill gärna att våra (d.v.s i förlängningen våra gästers) pengar ska bidra till ett så hållbart och vackert samhälle som möjligt. Därför investerar vi hellre pengar i lokala & småskaliga varor än att spara genom inköp av importerade produkter från storskalig produktion. Det var också därför vi valde bort många amerikanska produkter efter att Donald Trump valts till USAs president.

MEST LÄST: Teenage Fanclub förlorar viktig medlem

Vi har den bestämda uppfattningen att Sverigedemokraternas intåg i det politiska rummet gjort stor skada på landet. Partiet lyckas - bl.a. genom att förstora baksidorna av mångfaldens Sverige och att propagera för hårdare kriminalpolitik måla upp en mörk bild av ett i grunden synnerligen väl fungerande samhälle. Med siktet inställt på folkets rädsla sprider de misstro människor emellan. I det land där tillit och öppenhet människor emellan länge varit en grundsten, växer nu istället misstänksamhet, rädsla och hat. Vi ser det som en solklar uppgift för varje svensk att motarbeta denna utveckling av samhället."

SENASTE: Madonna hyllar Aretha Franklin – och sågas

Läs hela inlägget här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA