x

Maskinen-stjärnan ger rasisterna en känga i ny låt

Maskinen-stjärnan ger rasisterna en känga i ny låt

Idag, med drygt två veckor kvar till valet, släpper Herbert Munkhammar sin nya singel Regn På Din Parad. Här riktar han några väl valda verser till grupper, organisationer och individer som utgör de rasistiska strömningar som just nu sprider sig i Sverige och över världen. Samtidigt påminner han om det viktiga faktum att vi som tror på medmänsklighet är väldigt många fler.

En rasistisk våg sköljer över världen. Och politiker har, om än vingligt, lärt sig surfa på dess skummande topp. Men allt är bara tillfälligt och vi kan redan se slutet på den här sagan – självdör den inte är det över när den möter sin vågbrytare. Då är den inte större än en liten krusning på ytan av en ankdamm. Vi är många med kärlek till medmänskligheten och vi kommer alltid att stå enade, säger Herbert Munkhammar i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter under låten.

Herbert Munkhammar har i 15 år varit ett självklart namn på den svenska hiphop-scenen men alltid i olika konstellationer, först i Afasi & Filthy och därefter i Maskinen och Ansiktet. Nu ger han för första gången ut musik under eget namn. Regn På Din Parad blir hans tredje singel från det kommande soloalbumet. I slutet av april kom Det Gick En Dag som tog sig direkt in på P3:s spellista och lyftes fram av Spotify. I juni släpptes sedan ADHD som nu närmar sig en miljon lyssningar på Youtube.

Med Regn På Din Parad fortsätter Herbert Munkhammar sitt samarbete med producenterna Christian Walz och Carl Wikström Ask, som bland annat ligger bakom Veronica Maggios hyllade album Satan I Gatan. Just nu befinner sig trion i Benny Anderssons studio Rixmixningsverket på Skeppsholmen och arbetar på att färdigställa albumet som väntas senare i höst.

MEST LÄST: Här är världshistoriens deppigaste hits


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA