x

Falska Michael Jackson-låtar i omlopp – skivbolaget dementerar tidigare uttalanden

Falska Michael Jackson-låtar i omlopp – skivbolaget dementerar tidigare uttalanden

2010 gavs det ut nya låtar från Michael Jackson – något som fick flera fans att ställa sig frågande till låtarnas äkthet. Enligt rapporter strax innan helgen menades det att skivbolaget Sony ska ha erkänt falska låtar. Nu dementeras dessa påståenden.

De så kallade fejklåtarna hittas enligt Vibe på albumet Michael från 2010 och det rör sig om spåren MonsterKeep Your Head Up och Breaking News. Det var en av Jacksons fans, Vera Servoa, som drog igång undersökningen 2014 och beskyllde popstjärnans mångåriga vänner Eddie Cascio, James Victor Porte och produktionssällskapet Angelikson Productions LLC för att skapa och sälja falska Michael Jackson-låtar till Sony Music Entertainment.

SENASTE: Kyle Pavone är död – 28 år gammal

Servoa har sedan tidigare vittnat i en Los Angeles-rättssal hur ovanstående låtar spelades in med hjälp av sångaren och imitatören Jason Malachi.

Cascio och Porte menade i sin tur att låtarna i ett första skede arbetades fram i Cascios källare i New Jersey 2007. Då med Michael Jackson närvarande. Det finns dock inga bevis på detta. Servoa och Jacksons familj nekade dessutom till dessa påståenden och hävdade att "the king of pop" inte har haft något med spåren att göra.

Artikeln fortsätter under låten.

LÄS OCKSÅ: Svenska artister i upprop – "Vi accepterar inte att vår musik definieras av populistiska partier"

Till Variety. säger Muchin Rosenman LLP, som representerar både Sony Music och Jackson-familjen i ärendet, att tidigare påståenden från Sony inte stämmer.

"Ingen har erkänt att Michael Jackson inte sjöng på låtarna ... i fallet har det ännu inte framkommit vems röst det är på inspelningarna."

Du kan höra alla tre låtarna här:

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: "Punk när den är som bäst – rock när den är som farligast"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA