x

Känd svensk skådis attackerade duo under konsert

Känd svensk skådis attackerade duo under konsert

Italo Bitches var med om en minst sagt obehaglig upplevelse under helgen och tar nu till Facebook för att berätta utförligt om vad som hände.

Det var under Göteborgs Dans- och Teaterfestivals avslutningsfest på Stora Teatern i Göteborg som duon fick oväntat besök på scen.

– Mitt under en av våra låtar tar sig en känd skådespelare inom Göteborgs teaterscen upp på den ca 170 cm höga scenen. Han skriker ut olika förolämpningar mot oss, kastar omkull våra mikrofonstativ, samt agerar fysiskt och aggressivt mot Anna, som först försöker få bort honom från scenen. Allt detta sker inför ögonen på halva Göteborgs kulturelit, skriver bandet på sin Facebook-sida.

MEST LÄST: Den här listan över förbjuden musik är både underhållande – och skrämmande

Sabotaget pågår en bra stund, duon är i chock och stänger ner musiken. Ingen vakt är i närheten för att stoppa mannen. Slutligen springer en vän till gruppen upp på scenen för att försöka hjälpa dem att avlägsna personen, och fler ansluter sig en stund senare. Någon minut senare anländer en vakt och för bort mannen.

– Detta får inte gå obemärkt förbi och vi vill se konsekvenser! Något sådant här FÅR bara inte hända, och ska inte tolereras någonstans. Vi vill helst inte tänka på vad som hade kunnat ske om inte vår vän kom till undsättning, då mannen gjorde flera aggressiva utfall mot Anna och försökte sabotera utrustningen på scen, berättar duon vidare.

Artikeln fortsätter under videon.

Till attack mot arrangören

I samma status ifrågasätter Italo Bitches arrangörens agerande.

– Året är 2018, och vi frågar oss nu om kvinnliga artister ska behöva känna sig otrygga under sina egna framträdanden? Ska en arrangör låta detta ske, ska kvinnliga artister behöva räkna med hot, ofredande etc. under sina egna uppträdanden utan att få hjälp?

LÄS OCKSÅ: Falska Michael Jackson-låtar i omlopp – skivbolaget dementerar tidigare uttalanden

Nu vill duon ha en förändring när det gäller säkerhetstänk i det offentliga rummet och "se ett slut på daltandet med de så kallade 'kulturmännen'".

– Vi vill krossa patriarkatet – en gång för alla.

Händelsen är polisanmäld.

LÄS OCKSÅ: Svenska artister i upprop – "Vi accepterar inte att vår musik definieras av populistiska partier"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA