x

Orup bjuder in till stort 60-årskalas

Orup bjuder in till stort 60-årskalas

29 november fyller Orup 60 år och det tänkte han fira genom att bjuda in till ett födelsedagskalas i Ericsson Globe. Det blir en helkväll fylld av pärlor och klassiska hits från Orups mångåriga karriär samt några hemliga gästartister. 

– Det här är enda sättet att inte bli kidnappad till en fest man inte har kontroll över, kanske i en stad man bara går vilse i. När hybrisen slog in bestämde jag mig för att boka Ericsson Globe. Nu står jag här och hoppas verkligen att jättemånga vill fira tillsammans med mig och några av de hemliga artisterna som kommer gästa mig under kvällen, hälsar Orup i ett pressmeddelande.

MEST LÄST: Känd svensk skådis attackerade duo under konsert

Orup har en lång karriär bakom sig och innehar en av svensk pops starkaste låtkataloger. Han slog igenom redan 1987 med singeln Är Du Redo, som följdes upp av Jag Blir Hellre Jagad Av Vargar, vilken blev Orups stora genombrott.

Artikeln fortsätter under videon.

Sedan dess har Orup skapat tio studioalbum med mängder av klassiska hitlåtar så som Stockholm, Regn Hos Mig, Magaluf och Tiden Bara Gick från senaste fullängdaren Född I November. Orup har dessutom haft stora framgångar som låtskrivare åt exempelvis Lena Philipsson och Linnea Henriksson.

2007 huserade Orup på China Teatern i Stockholm tillsammans med Lena Philipsson med den utsålda showen Lena + Orup och 2008 flyttade de succén vidare till Rondo i Göteborg.

MEST LÄST: Den här listan över förbjuden musik är både underhållande – och skrämmande

Hösten 2014 hade Orup premiär med sin egen succéföreställning Viva La Pop på Hamburger Börs, som älskades av publiken och rosades i media. När sista föreställningen genomfördes på Cirkus i Stockholm den 20 december 2016, hade 213 utsålda spelningar gjorts, 24 städer besökts och över 150 000 biljetter sålts. 

Sommaren 2017 var han tillbaka på scen, då tillsammans med GES i Borgholms Slottsruin. En "kul grej" som gav mersmak och resulterade i en gigantisk GES-turné sommaren 2018 med fler än 100 000 besökare.

Och nu är det alltså dags att fira Orups 60-års dag den 29 november i Ericsson Globe i Stockholm. Biljetterna släpps 30 augusti kl. 10:00.

LÄS OCKSÅ: Svenska artister i upprop – "Vi accepterar inte att vår musik definieras av populistiska partier"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA