x

MEST LÄST: Efter krisen – nu går festivalarrangören i konkurs

MEST LÄST: Efter krisen – nu går festivalarrangören i konkurs

Styrelsen för Umeå Kulturförening Humlan meddelar att föreningen går i konkurs. Humlan som bland annat ligger bakom festivalen Umeå Open har sedan en tid tillbaka kämpat med ekonomin.

– I våras blev situationen ohållbar och vi vände oss då till Umeå kommun med en vädjan om akut hjälp. Vi hoppades att vår betydelse för Umeå med omnejd skulle erkännas och att vi skulle få gehör för vår ansökan om tillfälligt ekonomiskt stöd för att rädda föreningen, hälsar man i ett pressmeddelande publicerat på Facebook.

MEST LÄST: Jimmie Åkessons utspel: "jag hade lagt ner P3 för länge sedan"

Dialogen med kommunen har dock inte varit tillfredsställande. Redan i maj kontaktades både tjänstemän och kommunpolitiker om situationen, men ett beslut har låtit vänta på sig.

– Trots att föreningen sagt upp personal och vidtagit ett flertal besparingsåtgärder saknas likviditet och vi kan inte längre betala räkningar eller löner.

SENASTE: Lämnade dottern för en konsert – riskerar 20 års fängelse

Efter att kulturnämnden inför sitt sammanträde den 29 augusti 2018 meddelat att de skulle skjuta på frågan ytterligare ser föreningen inte någon annan utväg än att begära sig själv i konkurs.

– Vi har fattat beslutet med tunga hjärtan och är övertygade om att Humlan och dess verksamhet kommer att fattas Umeå, avslutar man.

Bilden ovan är från årets Umeå Open. Läs reportage här: "Tunga upplevelser från en 21-åring"

MEST LÄST: Känd svensk skådis attackerade duo under konsert

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA