x

Nu blir Statement Festival bok

Nu blir Statement Festival bok

Nu ska helgens debutant, Statement Festival, dokumenteras i en bok. Emma Knyckare skriver,  Eva Wilsson redaktörar och formger, musikfotografen Annika Berglund plåtar och Teg Publishing ger ut detta verk om en alldeles unik händelse.

– Boken är för alla som var på festivalen – och för alla de som inte kunde eller fick komma dit, säger Emma Knyckare i ett pressmeddelande.
 
 
Redan innan festivalen ens hade öppnat påbörjades arbetet med att dokumentera den historiska händelsen.
 
– När någonting stort och världshistoriskt händer vill en ju gärna ha det dokumenterat. Jag har levt och andats Statement i ett år, det har varit fantastiskt och omtumlade. Det vill jag dela med mig av, säger Emma Knyckare.
 

Verket ges ut av bok- och musikförlaget Teg Publishing som sedan tidigare släppt böcker av bland andra Annika Norlin, Mattias Alkberg, Po Tidholm och Maria Aljochina (Pussy Riot).

– Jag ser Statement som en viktig pelare och symbol för de rörelser som präglar vår samtid och kultur, säger Anders Teglund från förlaget och fortsätter:

– Under dessa år nåddes en punkt där sexuella övergrepp mötte ett helt nytt motstånd. Kvinnor sa ”nej, nu är det nog” – och denna kraft är ett fundament för Statement. Jag är säker på att man i framtiden kommer se tillbaka på denna tid, och då behövs en bok som berättar om Statement.

Boken ges ut 8 mars, 2019.

LÄS OCKSÅ: NBC News sprider falska nyheter om Statement Festival


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA