x

Svensk uppstickarfestival får oväntat besök

Svensk uppstickarfestival får oväntat besök

Live At Heart är en showcase-festival och branschkonferens för musik, film och andra kreativa näringar som äger rum i Örebro i september varje år sedan 2010. En uppstickarfestival som har vuxit till att bli en av skandinaviens största showcase-festivaler.

Förra årets festivalprogram innehöll 216 musikakter och 40 filmer. Konferensdeltagarna kunde dessutom lyssna till runt 40 talare i olika seminarier och workshops. Totalt fanns 20 nationaliteter representerade på festivalen.

KLASSIKERN: Övernaturligt konceptalbum fyller 30

Även i år blir det festival och mitt bland en rad mer eller mindre kända akter dyker så en riktig popstjärna upp i vimlet. Den svenska artisten Yohio kommer nämligen till Live At Heart 8 september. Både för en spelning och för att hålla ett föredrag om sin karriär som sträcker sig från Sverige till Japan.

– Det kommer bli ett föredrag om hela Yohios artistkarriär från pojkrummet i Sundsvall till superstjärna på japanska jättebolag till att komma med i Melodifestivalen i Sverige till att starta sitt eget bolag i Japan, säger Peter Åstedt från bokningsgruppen på Live at Heart i ett pressmeddelande och fortsätter:
 
– Hans karriär har haft många vändningar och olika scenarion. Vi hoppas det kan inspirera de artister vi har här och kanske också berätta en del av hur allt går till både i japan och i mello.
 
Artikeln fortsätter under videon.
 
 
På föredraget kommer Yohios pappa vara med, Tommy Rehn, som även jobbar som Yohios manager.
 
Live at Heart startades 2 september, musikdelen kickar igång idag, 5 September, i Örebro.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA